Снимка: Game of Thrones

Мислите си, че сте видели всичко? Не! Днес Дейвид Питърсън – човекът, създал езика на дотраките от Game of Thrones, ще ви покаже как можете да започнете да учите този език. Не е много трудно… май…

Сега си мислите „Това е измислен език. Къде ще тръгна да го уча?“ Вярно, но има много други измислени езици, които хората учат, само защото им е забавно, а не защото това ще им донесе нещо полезно (освен интересни запознанства с други фенове-маниаци) – клингонски (от Star Trek), сума ти различни езици от Star Wars вселената, елфската реч на Толкин (върху която самият той е работил дълго време. Измислил е азбука, тонове думи, граматика и така нататък…) и други. Та мисълта ми е, защо не и дотраки? (дотрашки? хаха)

Вижте краткото видео, което ще ви помогне да хвърлите поглед върху стратегията на Питърсън за измислянето на езика, това откъде е започнал и съветите му за първи стъпки. След това се поинтересувайте как можете да започнете един такъв курс: с приложение за телефона си (Apple ексклузив, засега), онлайн или с хартиен разговорник плюс диск (за който Питърсън и актьорите от видеото записват речта).

И Dothras chek… нещо си…