След като DJI представиха екшън камера със стабилизатор преди по-малко от година, време беше да видим и нещо още по-невероятно — DJI Osmo Mobile е ръчен стабилизатор, който работи със смартфон. По този начин няма да бъдете ограничавани от възможностите на Osmo камерата, а ще използвате тази на телефона, който притежавате в момента.

Osmo Mobile е съвместим със смартфони широки между 5,87 и 8,48 сантиметра. След като поставите телефона си в държача и отворите приложението, само трябва да го стабилизирате и сте готови да снимате. Апликацията за контрол на DJI джаджата е налична както за iOS, така и за Android.

dji-osmo-mobile-2

С „интелигентната моушън камера“ Osmo Mobile, DJI ни обещават, че ще можем да правим невероятни снимки и видео, които да не бъдат смущавани от треперенето на ръцете на този, който снима. Приложението пък помага както за настройки на камерата, така и дори за следене на определен движещ се обект — например лицето на главното действащо във видеото лице. Още — можете да правите т.нар. motion time lapse: избирате начален и краен кадър и камерата сама се завърта, за да направи чудесно видео, което изглежда като снимано от професионалист.

Ако искате да притежавате DJI Osmo Mobile, ще трябва да се разделите с 299 долара. Джаджата излиза на пазара скоро.

dji-osmo-mobile-3