facebook-dislike-button-1

Върлите привърженици на dislike бутона във Facebook са все по-близо до сбъдването на желанието им, тъй като Зукърбърг и компания добавиха такъв стикер в приложението за съобщения Messenger.

В Sticker Store, наред с всички досегашни лепенки, можем да намерим и такива с разнообразни вариации на популярния like бутон. Освен да изразим неодобрение чрез стикера „не харесвам“, с новите ръчички можем да подарим цветя, сърце, да призовем за мир или за протести, тъй като има и високо вдигнат юмрук, който стана широко разпространен по време на протестите на ранобудните студенти у нас.

Не знаем дали някога ще видим активен бутон в самия Facebook, но е сигурно, че от социалната мрежа никога няма да се откажат от своя like такъв, заради ползите, които той носи. Той е добър маркетингов инструмент, тъй като показва дали потребителите харесват даден продукт или услуга. Същевременно от Силициевата долина събират потребителски настроения от първа ръка, които лесно могат да бъдат продадени под формата на таргет групи.