Dimple

Dimple

След първоначалния успех на Pressy и MiKey стана ясно, че потребителите имат нужда от допълнителни физически бутони. Докато първите две джаджи използват буксата за слушалки, за да я превърнат в такъв бутон, Dimple е малко по-различен.

Всъщност той представлява NFC стикер, включващ 4 допълнителни програмируеми бутона. На всеки един от тях могат да бъдат присвоени различни функции, като отваряне на приложения, включване на светкавицата или заснемане. Това, което отличава Dimple от Pressy и MiKey е, че не е необходимо да се жертва някоя функция, за да работи. NFC ще продължи да сработва с различни съвместими устройства и след като стикерът е поставен и вече програмиран. Разбира се има и някои подробности, свързани с функционирането на Dimple – според създателите му, той ще работи с почти всички устройства, поддържащи NFC, с изключение на HTC One M7 и M8, а причината за несъответствието с тези модели е, че антената им се намира на различно място и поради металния корпус джаджата няма да сработва добре с тях.

Кампанията за набиране на средства за Dimple ще започне на 6 май, а създателите му планират да го пуснат на пазара през август. Първите 250 експериментални бройки вече са произведени, а средствата, които ще бъдат събрани ще се използват за усъвършенстване на софтуера и подготовка за масово производство. Участниците в кампанията ще могат да се сдобият с Dimple за 26.99 долара, а планираната пазарна цена е 28.99 долара.

Това е един наистина интересен проект и няма съмнение, че ще бъде посрещнат добре от потребителите. Няколко допълнителни хардуерни бутона, никога не са излишни, а ако нямате нужда от тях, просто можете да свалите стикера, нали? За повече подробности можете да посетите официалния сайт на Dimple.