Водоустойчивите смартфони не са нищо ново. Но дори и те могат да имат проблеми, ако решите да ти измиете като хората – с гъба и сапун. Да, много хора биха желали да могат да правят това; такива, които често цапат джаджите си или просто мразят микроби. Е, в Япония имат решение за това – то се нарича Digno Rafre и предстои Kyocera да го пуснат в продажба другата седмица.

Смартфонът се слави с това, че не само е водоустойчив, ами е и сапуно-устойчив – ще рече, че нямате никакъв проблем да го пуснете в мивката и да го измиете заедно с чиниите след вечеря. В рекламата по-горе дори, това е показано съвсем нагледно.

kyocera-digno-rafre

За да може Digno Rafre да бъде толкова сигурен, той се възползва от една сравнително нова технология при смартфоните – Smart Sonic Receiver, или предаването на звук чрез вибрации. Така японският смартфон няма нужда от говорител, което допълнително подсилва водоустойчивостта му.

Характеристиките на телефона от Kyocera включват операционна система Android 5.1 и 5-инчов дисплей с резолюция 720p. Основната му камера е 13 мегапиксела, а батерията – 3000 mAh. Устройството е дебело точно 10.1 милиметра. Цената на Digno Rafre в Япония ще бъде 465 долара.