Изследователската агенция Digitimes Research сподели вчера, че се очаква Google да продадат между 3 и 4 милиона Pixel и Pixel XL смартфона преди края на годината. Не е ясно на какви данни е базирана информацията, но ако софтуерния гигант смята да се бори с други Android разработчици и Apple, това може би няма да е достатъчно.

Както знаем, Samsung продадоха 25 милиона устройства за първата половина на 2016 година. От друга страна, според GfK, Apple са продали цели 13 милиона само за първия уикенд от началото на продажбите на iPhone 7.

Това че логото на Google е замесено при новите смартфони определено ще е плюс, но пък компанията ще трябва да се потруди с реклама ако иска успех — липсата на реклама за Nexus устройствата предните години доведе като цяло до липсата им на преден план при избор на нов телефон. От друга страна, HTC биха могли само да спечелят от повече продадени Google Pixel смартфони — тайванците са производители на проектираните от Google устройства и се очаква между 40 и 50% от доставките на HTC да са благодарение на Pixel и Pixel XL.

Интересно ще е да разберем как продажбите на Pixel ще се отразят на HTC. Още по-интересно пък ще е да видим дали Google ще успеят с тази своя нова стратегия. Само времето ще покаже.