Latitude 12 Ruggedd Tablet

Изборът на сигурни и издръжливи мобилни устройства винаги е бил доста ограничен. Лаптопите и оборудването, което използват военните сили, са ограничени само до няколко производителя, които имат традиции в създаване на сигурни устройства. При таблетите рядко се намират модели, отговорящи на високите изисквания за издръжливост при различни условия на ползване. Dell Latitude 12 е предложение с модификация, отговаряща точно на тази необходимост.

Устройството може спокойно да бъде подложен на разливания от вода, пясъчна буря, високи температури и дори изпускания от височина. Заедно с издръжливият корпус на устройството, в Latitude 12 са вградени и редица технологии за сигурност на данните, които отговарят на няколко различни стандарта.

Екранът е с диагонал 11.6 инча, като той може да възпроизвежда картина, видима дори и при ярко слънце. Наличен е също мултитъч за работа с много сензорни точки едновременно и ръкавици. Вградена е технологията QuadCool, контролираща температурата, генерирана от устройството, за да не допусне прегряване по време на работа. Таблетът работи с последно поколение процесори от серията Intel Core M. Dell Latitude може да изкара 12 часа напълно независимо, благодарение на неговата двуклетъчна батерия.

Използва се SSD устройство за съхранение на данни с обем до 512 GB (в зависимост от конфигурацията), като възможностите за свързаност включват WiFi 801.11ac, GPS приемник и модем за мобилен интернет. Включени са системи за сигурност на данните като Dell Data Protection, Intel vPRO и Intel 1.2. Операционната система е Windows 8.1.

От Dell са вградили възможност за ползване на докинг станция, която да осигури пълноразмерна клавиатура и други аксесоари, които могат да бъдат необходими при работа. Таблетът е добър пример за използване на технологии от лаптопите в по-мобилен клас устройства, където да се употребят и някои от сложните системи за сигурност, изисквани от потребителите.

Latitude 12 в тази модификация ще започне да се предлага в САЩ в края на месец юли. Цените ще зависят от избраната конфигурация.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS