Rugged

От Dell представиха ноутбука Latitude 14 Rugged Extreme и конвертируемия Latitude 12 Rugged Extreme, подходящи за потребители, които се нуждаят от  стабилни решения, устойчиви при сурови условия.

„Със своя нов, солиден дизайн и водещи иновации Latitude 12 и 14 Rugged Extreme бележат началото на подновените усилия на Dell в областта на устойчивите продукти”, казва Кърк Шел, бивш офицер от флота на Съединените Щати и вицепрезидент на дивизията комерсиални компютри в Dell. “Серията Rugged Extreme отговаря на обещанието, дадено от Latitude, за надеждни, сигурни и лесно управляеми комерсиални компютри. Те могат да бъдат лесно пренесени от корпоративната заседателна зала до бойното поле или навсякъде, където професията ви може да ви отведе – нещо, което конкуренцията не може да предложи”.

Устойчиви решения, продуктивни навсякъде по света

Решенията на  Dell от Latitude Rugged Extreme серията са специално създадени, за да са устойчиви на прах, влага, изпускане, вибрации, екстремни температури и всякакви други сурови условия, които срещат потребителите, работещи в сферата на армията, обществената безопасност, производството и спешната помощ.

Ноутбуците от серията Latitude Rugged Extreme са преминали независими тестове за стандарти на армията, вкл. падане от височина до шест фута. Освен това, те са сертифицирани от трета страна за защита от навлизане на чужди субстанции, емисии и опасни материали. Тъй като нито един примерен тест не може да предвиди всеки възможен сценарий, ноутбуците от портфолиото Rugged Extreme на Dell са тествани много над всички съществуващи стандарти, за да можете да бъдете сигурни, че ще издържат на ситуациите в реалността.

Dell Latitude 12 и 14 Rugged Extreme са създадени, за да издържат и при най-лошите условия. Направени са от най-стабилните възможни материали – високо резистентни ултраполимери и здрава магнезиева сплав. Информацията е защитена от външните условия със запечатани врати и компресирани уплътнители. Същевременно получавате продуктивност при високи температури чрез четвърто поколение QuadCool™ управление на температурата.

Използвайки обратната връзка от ключови клиенти, чиито изисквания конкурентите ни не са успели да удовлетворят, ние добавихме следните иновации към серията Latitude Rugged Extreme:

 

−         direct-view дисплей, който може да работи перфектно и навън, при силна слънчева светлина, редуцирайки отблясъците и отраженията и разчитайки по-малко на фоново осветление (което спомага за по-дългия живот на батерията);

−         устойчива multitouch функционалност на Latitude 12 Rugged Extreme, която разпознава интуитивни жестове, дори ако носите дебели ръкавици;

−         първият в индустрията устойчив “flip-hinge” конвертируем дисплей на Latitude 12 Rugged Extreme;

−         съвместимост с докинг станции от портфолиото на Dell Rugged Extreme portfolio, независимо от стандарта на твърдия диск, с цел дългосрочно пестене на разходи;

−         запечатана клавиатура с адаптивна “RGB” подсветка ви позволява да работите независимо от светлината около вас, а с профила “instant stealth” може веднага да минете в режим инкогнито;

−         до 16GB оперативна памет7 и до 512GB SSD памет;

−         Full HD уебкамера със затвор, предпазващ личното ви пространство;

−         8МР камера със светкавица на модела Latitude 12 Rugged Extreme;

−         USB 3.0 и вграден сериен порт на всички Rugged Extreme продукти с двоен сериен порт/RJ-45 на Latitude 14 Rugged Extreme.

Ноутбуците Latitude 12 и 14 Rugged Extreme предоставят продуктивност навсякъде чрез дългия живот на батерията си – съответно 8,5 и 14 часа2– достатъчно, за да издържи една работна смяна. Освен това моделите имат високо ефикасни процесори Intel® Core™ от четвърто поколение, бързи статични дискови устройства и дискретни графични опции на Latitude 14. За да сте винаги свързани и да си сътрудничите, двата модела предлагат набор от безжични функционалности3, вкл. възможност за безжично свързване към Интернет4 и надежден GPS5.

От заседателната зала до бойното поле

Latitude означава бизнес, а Rugged Extreme 12 и 14 не са изключение от това правило. Те предоставят изключителна сигурност, управляемост и надеждност в допълнение към устойчивостта си и позволяват на потребителите им да са винаги свързани, където и да са, по което и време на денонощието, без да се прави компромис с контрола, който IT отделите изискват. Новите допълнения включват улеснено управление на системата с възможност за управление отдалече и Intel® vPro™ технология за ефективно офлайн управление, FIPS 140 – 2 compliant Trusted Platform Module (TPM1.2)9, Dell Data Protection | Encryption and ControlVault™ advanced authentication и се допълват от обширен набор опции на Dell за сервиз и обслужване.

Допълнителни изказвания:

„В този бизнес най-важните неща са скоростта и продуктивността. Точната информация е това, което разделя победители и победени. А със сътрудничеството с Dell и възможността да станем по-ефективни, няма какво да ни спре,“ казва Тад Гешиктер, съосновател на JTG Daugherty Racing. “Едно от най-големите постоянни предизвикателства пред нас е средата, в която работим – екстремни температури, прах, смазка, дъжд и чести падания. Решението за нас бяха продуктите от серията Dell Rugged.” Научете повече за JTG Daugherty here.

„Днес на изчислителната техника все повече се налага да излезе извън границите на офиса“, казва Шон МакКарти, директор проучвания в IDC Government Insights. „Имаме все по-голяма нужда от високо устойчиви устройства в най-различни области на бизнеса. С нарастването на изискванията към устройствата, нарастват и очакванията на крайните потребители за продуктивността. Балансът между разнообразните нужди на крайните потребители ще става все по-важен за производителите на такъв тип устройства.“

Наличност:

Latitude 12 Rugged Extreme ще бъде в наличност от 12 май. Latitude 14 Rugged Extreme ще е наличен от средата на май.