Dell обяви своето ново портфолио от всепризнати XPS устройства, включващо иновативните XPS 12 2-в-1, ултрамобилния XPS 13 ноутбук и впечатляващия XPS 15 лаптоп с много голяма мощност. Продължавайки да надгражда над премиум формата и функции на XPS серията, тази подобрена линия е създадена, за да предложи най-добрите потребителски лаптопи, като обединява високопроизводителните Intel Core процесори 6-то поколение и по-елегантен хардуер, всичко това, създадено за едно подобрено преживяване с Windows 10.

Новите XPS устройства могат да се похвалят с много определения за „първи“ и „най-добри“ в своята съответна група продукти, те варират от голям напредък по отношение на форм-фактор, сила на монитора, живот на батерията и други, продължавайки традицията за предлагане на най-доброто що се отнася до изчислителност. XPS 13 и 15 се отличават с премиум и ултралеки материали като въглеродни влакна и машинно обработен алуминий, като цялото XPS портфолио предлага Corning® Gorilla® Glass NBT™ опции (налични само за сензорни дисплеи). В допълнение на това, впечатляващите панели с ясна детайлност и прецизни цветове и най-новите графики и процесори, предлагат перфектното съчетание на производителност, мобилност и издръжливост.

  • XPS 12 2-в-1 – Усъвършенствайки преминаването от лаптоп на таблет, новият и иновативен XPS 12 2-в-1 е създаден за по-лесно превключване между лаптоп и таблет с магнитна връзка, която позволява преход от едното към другото само с една ръка. Това е единственото 2-в-1 устройство с 4K Ultra HD опция на монитора, с 6 милиона повече пиксела от Full HD монитор. Оборудван с камери с висока резолюция – 8MP задна камера, 5MP предна камера – XPS 12 дава възможност на потребителите да уловят техния свят, така както те го виждат. 2-в-1 моделът се предлага с мобилна база, която предоставя елегантна пълноразмерна клавиатура с подсветка и прецизен тъчпад за работа в движение, както и специално създаденото Dell Premier Folio, което осигурява на таблета възможности за позиции от различен ъгъл и също така предпазва устройството по време на движение.
  • XPS 13 – Със своето внушително представяне на CES 2015, всепризнатият XPS 13 сега се отличава с 6-то поколение Intel Core процесори и графики, повече място за съхранение и памет (до 1TB PCIe SSDs и 16GB RAM, съответно) и Thunderbolt™ 3. Популярният форм-фактор на XPS 13 продължава да впечатлява, като все още държи лидерството за най-малък 13-инчов лаптоп на планетата,1 като също е и първият с виртуално безграничен InfinityEdge монитор. С до 18 часа и 14 минути живот на батерията с FHD монитор, XPS 13 предлага също най-дългия живот на батерия за 13-инчов лаптоп.2
  • XPS 15 – Линията XPS предлага изключителна производителност в агресивни форм-фактори, като новият XPS 15 е кулминационната точка на тази философия на дизайна. С успеха на XPS 13, сега Dell представя първия в света виртуално безграничен InfinityEdge монитор в 15-инчов лаптоп, правейки го най-малкия 15-инчов лаптоп на планетата. Тънък само 11-17mm и започващ от 3.9 lbs (1.78kg) с 56Whr батерия, SSD и несензорен дисплей, XPS 15 е също така най-лекият 15-инчов лаптоп в своя клас по производителност. XPS 15 се характеризира с изключителна опция за резолюция с UltraSharp™ 4K Ultra HD (3840 x 2160) и единственият минимум 100-процентов Adobe RGB екран на лаптоп. С изключителната производителност, която предлага по време на движение, устройството е подкрепено от 6-то поколение Intel Core процесори (до i7 Quad Core), NVIDIA GeForce® GTX™ 960M графики (2GB GDDR5), памет с висока производителност до 16GB на 2133 MHz, до 1TB харддиск или 1TB PCIe SSD място за съхранение и Thunderbolt™ 3. В допълнение на това, животът на батерията на XPS 15 предлага до 17 часа във FHD режим, 84WHr батерия и SSD. За потребители, които имат нужда от изключителна мощност за задвижване на графики и създаване на продукти, нуждаещи се от мощни процесори, XPS 15 е мултимедийният звяр, който винаги са чакали.

По-добре заедно – Dell и Windows 10

Dell и Microsoft поддържат взаимоотношения вече повече от две десетилетия. Заедно, те имаха възможност да определят облика на съвременната ера на компютрите, сега те я редефинират, като работят заедно, за да свържат софтуера Windows 10 с хардуера на Dell.

През 2013 инженери на Dell и Microsoft започнаха да работят заедно върху ключовите характеристики на Windows 10, за да помогнат на Dell да проектират фантастични нови решения за персоналните компютри за клиенти, като тези, които бяха съобщени днес. Най-новите XPS устройства бяха създадени, взимайки предвид следните характеристики:

  • Cortana: Премиум аудио функциите на Dell, включващи усилване на звука със студийно качество чрез Waves MaxxAudio® Pro, правят по-лесно и по-надеждно взаимодействието с Cortana, вашия виртуален личен асистент.
  • Continuum: Dell 2-в-1 устройствата като новия XPS 12 използват Continuum, който помага на хората да преминават безпроблемно между таблетен и десктоп режим.
  • Microsoft Edge: Персоналните компютри на Dell предоставят страхотна възможност за писане, което е по-добре представено с Microsoft Edge браузъра. Сега можете да анотирате уеб страници и да ги споделяте с всекиго – на работа или за забавление. Комбинирайте XPS 12 с Dell Active Pen, за да си водите бележки върху уебстраници, които да споделяте с всекиго.