Точно преди месец Google представи своята нова разработка в сферата на изкуствения интелект – Google Deepdream. Тази система от изкуствени невронни мрежи има възможността да си „представя“ неща и по този начин да ги добавя във вече съществуващи изображения. След като компанията пусна кода за Deepdream свободно, беше въпрос на време някой да го превърне в уеб приложение.

Ето, че се появи Dreamscope и след като го разгледах, мога да ви го опиша само с няколко думи – Instagram под влиянието на тежки наркотици. Точно така, това е онлайн галерия, в която всеки може да качи свои снимки, като им приложи един от 16 филтъра. Самите филтри са с много провокативни имена – Inceptionist Painting, Demonic и любимото ми Self Transforming Machine Elves.

Освен че вече сами можете да тествате Deepdream без да сваляте кода и да бърникате по него, имате възможност да се регистрирате в него и да направите своя перманентна частна галерия. В противен случай всички снимки, които качите, ще бъдат публични. Разгледайте как Deepdream вижда някои мои снимки по-долу. Най-отгоре пък виждате снимка на част от екипа на Smart News.

Важно е да ви предупредя, че публичната галерия на Dreamscope може да съръджа снимки неподходящи за лица под 16 години и такива, които не са подходящи за разглеждане докато сте на работа (NSFW).

google-deepdream-dreamscope-demonic

google-deepdream-dreamscope-inceptionist-painting

google-deepdream-dreamscope-trippy

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS