Dark Sky
Dark Sky

Dark Sky

Смартфон потребителите са свикнали да се информират за времето чрез използване на различни услуги, които са достъпни под удобната форма на уиджети и приложения. Но те често могат да съобщават неверни прогнози за места, които са отдалечени от метеорологичните станции и за тях не се правят подробни анализи.

Dark Sky е приложение за iOS устройства (проектирано най-вече за iPhone), което използва вградените сензори на iPhone 6 / 6 Plus, за да прави отчитания на въздушното налягане. Информацията се синхронизира с всички докладвани данни от потребителите на приложението и в резултат на тях се правят краткосрочни прогнозни изчисления за условията на даденото местоположение. Dark Sky има възможност да измерва и ултравиолетовата радиация, както и да изведе ясен индекс за това на потребителя.

Приложението има възможности за потребителско настройване на известията. Цената на Dark Sky е ниска и използването ѝ води до много удобства. Много хора изтъкват, че по-скоро биха платили дребната сума, отколкото да се намерят неподготвени в летния дъжд.

Все още апликацията не е достъпна във всички държави, но разработчиците действат активно за разширяване на достъпа. Dark Sky може да бъде намерен в iTunes.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS