The-Dakele-3-9

Тази година Apple изпълни желанието на много потребители – пусна iPhone 6 с по-голям екран, както и фаблета iPhone 6 Plus. Устройствата се радват на голям успех и доста силни продажби, но какво всъщност прави този телефон по-специален от останалите? За едни притегателна сила е дизайнът и името на самата марка, а за други, разбира се, операционната система iOS, със своя изчистен вид и бърза работа.

ВИЖ ОЩЕ: КОНЦЕПЦИЯ НА IPHONE 6S Е ВДЪХНОВЕНА ОТ СТИЛНИЯ ДИЗАЙН НА APPLE WATCH EDITION

Бихте ли си купили смартфон с дизайна на iPhone 6, но с Android? Да, това е възможно в Китай, където се появи реплика на флагмана на Apple. Тя носи името Dakele 3 и има сходно метално тяло, същото разположение на бутоните, както при iPhone, кръглия хоум бутон, дори самата камера е леко изпъкнала.

Очаква се Dakele 3 да бъде пуснат в продажба през декември, но все още не се знае с коя версия на Android ще бъде. Най-вроятно ще е 4.4 KitKat, със собствен потребителски интерфейс. Процесорът ще бъде осемядрения MediaTek MT6572, но според някои слухове може да бъде и с някои от чиповете на Qualcomm. Оперативната памет на смартфона е 3GB, задната камера е 13 мегапиксела с популярния Sony IMX214 сензор.

Бихте ли си купили Dakele 3?