Снимка: Daimler

Очакваме Tesla да представят своя електрически камион Semi на 16 ноември. Илон Мъск сподели по-рано този месец, че премиерата бе преместена от 26 октомври за 20 дни по-късно поради забавяне в производството на Tesla Model 3. Освен това Мъск отбеляза, че по-важно е и да се помогне на Пуерто Рико в борбата с възстановяването след урагана Мария.

Ето че забавянето коства нещо на Tesla — Daimler автоматично се превърнаха в техни конкуренти, след като компанията представи вчера свой електрически самион в лицето на E-Fuso Vision One. Това е съвместно творение на Daimler и Mitsubishi, произлязло от Mitsubishi Fuso Truck.

Снимка: Daimler

Според Daimler, возилото има възможност да се натовари с до 11 тона и да измине до 350 километра с тях. Това ще стане благодарение на голямата, 300 kWh батерия.

E-Fuso Vision One бе представен на автомобилното шоу в Токио, но не бе обявена кой знае колко допълнителна информация. Според Daimler, пазарите за електрически автомобили като Япония и Европа биха могли да имат готова инфраструктура за подобни камиони до няколко години. До известна степен това звучи оптимистично, но е още рано да се каже дали това е постижимо.

Очаква се отделни държави в Европа постепенно да започнат да забраняват коли с двигатели с вътрешно горене, така че това може да ускори процеса по изграждане на нужната инфраструктура.