DADO LABS

Еволюцията към смарт устройства не е особено лесна за малките компании, които нямат достатъчен ресурс, който да инвестират. Преходът към винаги свързвани устройства, които да предлагат богати възможности, е ограничен, защото до голяма степен изисква период от време, за да се разработят всички необходими компоненти. Новата компания DADO Labs иска да премахне това ограничение със своите услуги. Тя предлага пакет от поддръжка, хардуер и софтуер, които помагат на производителите.

ВИЖ ОЩЕ: AMAZON KINDLE TEXTBOOK CREATOR УЛЕСНЯВА СЪЗДАВАНЕТО НА ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ

Платформата на DADO Labs е лесна за използване, а контролът на смарт устройствата се извършва чрез удобни мобилни приложения. Те позволяват мониторинг и контрол на активираните сензори и технологии. По този начин компанията Behmor създаде кафе машина, която може да бъде контролирана чрез смартфон. Потребителите могат да настроят температурата според вкуса им.

Засега DADO Labs са се специализирали в сегмента на храни и напитки. За него са разработили и редица сензори и компоненти, които предлагат нужната функционалност. Други техни клиенти са Char-Broil – смарт грил, който в реално време показва температурата на готвене. Чрез технологията на DADO могат да се настройват и рецепти за готвене.
Моделът на работа изисква устройствата да са свързани с интернет, за да се интегрират с облачните услуги. Компаниите по този начин могат да наблюдават ефективността на своите разработки и в реално време да подобряват работата им.