Retina-macbook-pro-2

Наскоро представеният от Google Chromebook Pixel и MacBook Pro с Retina дисплей на Apple са две абсолютно различни животни, но има една област, в която първият застава преди втория.  12.85 – инчовия дисплей на Chromebook Pixel разполага с 2560×1700 резолюция, което всъщност представлява 4.3 милиона пиксела или 239 пиксела на инч. Заради тези спецификации Apple беше принудена да промени  заглавието на началната страница на Retina MacBook Pro на сайта.

Преди лозунгът гласеше „ноутбукът с най-високата резолюция“ . На мястото на „ под което седяха гръб до гръб два модела MacBook Pro- 13.3-инчовия и 15.4-инчовия“ сега пише: „Високата производителност никога не е била толкова добре определена“. Chromebook Pixel бие 13.3-инчовия Retina MacBook Pro, чийто дисплей е 2560×1600, затова е чудно защо на Apple й трябваще да прави промени в заглавието.

MacBook_Pro_Page

Въпреки всичко, когато се отвори продуктовата страница на  Retina MacBook Pro там все още се твърди, че „15.4-инчовият модел на ноутбука има най-високата резолюция в света“. Това е така, защото той може да се похвали с дисплей 2880×1800 и повече от 5 милиона мегапиксела, въпреки че гъстотата на резолюцията (227ppi) е по-малко то тази на Chromebook.

Също така трябва да се отбележи, че дисплеят на Chromebook е тъч. В характеристиките му още са включени двуядрен процесор Intel Core i5 с тактова честота 1.8GHz, 4GB оперативна памет, 32GB твърд диск, двубандов Wi-Fi, Bluetooth 3.0, клавиатура с подсветка, HD уеб камера, два USB 2.0 порта, DisplayPort 2 в 1, четец на карти и, разбира се, Google Chrome OS.