Chrome Unboxed докладват, че в момента се работи по нов Chromebook лаптоп с кодовото име Eve. Между споменаваните функции са наличието на бутон за бърз достъп до Google Assistant и поддръжка на скенер за пръстови отпечатъци. Информацията идва от публични коментари на Chrome OS разработчици.

Това обаче не е всичко. Не е ясно кой точно разработва новия Chromebook — дали той е премиум устройство от трети производител, или е Google наследник на Chromebook Pixel.

Все пак има още малко информация, която би могла да бъде полезна. Очаква се джаджата да е с процесор Intel Kaby Lake, 3:2 тъчскрийн дисплей с резолюция 2400 x 1600 пиксела, клавиатура с подсветка и поддръжка на стилус. Освен това новото устройство би трябвало да може да прави нещо при почукване на затворения корпус (както Chromebook Pixel показва колко батерия остава пир почукване). Не на последно място, очаква се лаптопът да може да бъде събуждан и да извършва някаква задача при произнасяне на ключова дума.

Все още е прекалено рано да гадаем каквото и да е около тази джаджа. Не е ясно кой я произвежда, но единственото ясно е, че този Chromebook определено няма да е от евтините. Дали ще е наследник на Pixel? Може би. Остава да видим.