Тези от вас, които са очаквали с нетърпение сливането на Android и Chrome OS, ще се разочароват. Според изказване на вицепрезидентът на Google Хироши Локхаймер, двете операционни системи извличат полза една от друга, но няма да бъдат слети в едно.

Локхаймер бе интервюиран в подкаста All About Android преди дни и там той разясни въпроса така:

„Според нас няма смисъл да сливаме [Chrome OS и Android]. И двете операционни системи са успешни. Просто искаме да се уверим, че и двете ще имат ползи една от друга […] Ще видите все повече от това да се случва. Опрашваме двете системи една с друга, така да се каже. Но, така да се каже, не ги сливаме.“

Още миналата година имаше слухове, че Android и Chrome OS ще станат едно. С обявения съпорт на Android приложения в Chrome OS, тези слухове се затвърдиха. За добро или за лошо обаче, това явно няма да се случи. Колкото до слуховете, че Google работи по нова операционна система, наречена Andromeda, за сега все още чакаме повече информация.

Можете да гледате целия епизод на All About Android с Хироши Локхаймер по-долу. След това прочетете какво имахме да кажем преди година за спекулираното сливане на Android и Chrome OS.