clearway

Новата норвежка компания Celerway Communication предлага решение за оптимизиране на интернет връзката, когато се използват няколко различни източника  Компанията е създадена през 2012 година. Тя разработва софтуерни продукти и алгоритми, които оптимизират връзката с интернет. Целите й са да внедри своята технология в безжичните домашни и бизнес рутери, както и мобилните устройства.

ВИЖ ОЩЕ: ХЮГО БАРА: XIAOMI КОПИРАНА ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКА ДРУГА КИТАЙСКА КОМПАНИЯ

 

Предложението на Celerway е специално създадена операционна система за мрежови устройства. Тя оптимизира мрежовите услуги и работата на входящия и изходящия трафик. Подобренията в работата на интернет скоростите и надеждността се оценяват на около 45% от анализатори на Celerway.

Основна целева група са и мобилните устройства – смартфони, таблети и други, които имат възможност да ползват мобилен интернет от операторите, както и близките Wi-Fi мрежи. Софтуерът на Celerway анализира скоростта на всички възможни канали за комуникация и автоматично разпределя трафика към тях. Умните алгоритми, които се използват, са създадени на базата на сериозна изследователска работа. Те проучват не само възможностите в лабораторни условия, но и сред реалната среда.

Компанията се надява скоро да работи заедно с големи доставчици и производители на смартфони и рутери, за да може технологията да достигне до крайните потребители.