Много скоро космическата многопотребителска онлайн вселена на EVE Online може да излезе от екрана на компютъра ви и да се прехвърли на телевизионния екран. Това става ясно, след като от компанията CCP Games обявиха, че работят активно по сериал, базиран на популярната игра.

Припомняме, че за първи път се заговори за телевизионен сериал по космическата игра през 2013 година. Настоящото изявление на главния изпълнителен директор на CCP Games Хилма Петерсон обаче е първото потвърждение, че по подобен проект вече се работи.

Мениджърът все пак е посочил, че става въпрос за мащабен проект, който може да отнеме години. От студиото допълват, че в проекта ще бъде ангажиран и режисьорът Ридли Скот, както и че ще бъде използвана виртуална реалност.

Със своята огромна виртуална вселена и множество възможности EVE Online е много подходяща за създаване на телевизионна продукция. Разнообразието от персонажи и локации в играта лесно може да доведе до създаването на заплетен сюжет, който да се хареса на аудиторията пред малкия екран.