casio-databank

Японският производител Casio ще работи по умни часовници. Компанията, която е известена със своите кварцови часовници, ще направи следващата стъпка в развитието на своите колекции с първите популярни в момента модели носими устройства.

Не се съобщават никакви подробности относно евентуалните характеристки, но е много вероятно да видим цяла серия от часовници. Casio е известна с класическите Databank, които преди години съчетаваха в себе си телефонен указател и калкулатор. Според информацията японците са заложили на амбициозни планове, като предоставят на своите клиенти устройства, съчетаващи едновременно свързаност, комфорт и устойчивост.

В продуктовата линия на Casio вече има модел, който може да се нарече предшественик на смарт часовник. Той е с обозначението STB1000-1 и има възможността да се свързва с iPhone. Устройството работи с няколко приложения, предоставящи възможности за педометър, хронометър и други.

Очакваме с нетърпение да разберем повече подробности за бъдещите предложения. Намеренията на Casio до този момент са да разработят устройства, които на първо място да са часовници, а на второ да имат смарт функционалност.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS