На пръв поглед понятията смартфон и булдозер нямат нищо общо, но не и когато става въпрос за телефоните CAT, създадени да оцеляват при екстремни условия. За да убедят потребителите в издръжливостта на своите смартфони, CAT създават документалната поредица Built For It, в която експериментират на тема здравина и функционалност. Във видеото, озаглавено„Gravity”масивният смартфон B15, водещ продукт на марката CАТ®, оцелява сред серия от изключително тежки предизвикателства.

Като доказателство, че B15 заслужава да носи логото на CАТ, клипът демонстрира как телефонът продължава да работи безотказно след потапяне на дълбочина от 9 метра и изпускане на земята от голяма височина. Най-голямото изпитание обаче е прегазването на 600 включени и напълно функциониращи телефона B15 (на обща стойност 385 000 лева) от булдозер CАТ 277D с тегло 4,6 тона. Независимо от изключителната тежест на товарната машина всички телефони до един се отървават без драскотина и продължават да работят безотказно.

Както можете да се убедите сами, моделът B15 на CAT е масивен, издръжлив и надежден. Създаден специално за използване при тежки условия, той издържа на изпускане от височина 1,8 метра и потапяне на дълбочина 1 метър за период от 30 минути. Разполага с 4-инчов мултисензорен екран, устойчив на прах и драскотини и може да се навигира дори с мокър пръст. B15 е оборудван със сменяема батерия с капацитет 2000 mAh, която гарантира време на разговор до 16,3 часа. Устройството работи с двуядрен 1 GHz процесор и операционна система Android 4.1 (Jelly Bean).

Серията от предизвикателства, които B15 преодолява с лекота, може да видите на адрес: catphones.com/BuiltForIt