boeing-black-smartphone.jpeg

Boeing разработва свръхзащитен смартфон, който е предназначен за шпиони, дипломати и правителствени агенции. Това е Boeing Black, който ще се саморазрушава, запазвайки тайните, съхранявани в него, защитени.

В допълнение към криптирането на разговори, всеки опит телефонът да бъде отворен ще доведе до изтриване на всички данни и ще направи устройството напълно неизползваемо. Това се казва в документите, подадени от Boeing във Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ.

Boeing Black ще работи със специална версия на операционната система Android, дисплеят му ще бъде 5.2 на 2.7 инча и ще бъде с две SIM карти, за да се даде възможност за достъп до повече клетъчни мрежи, вместо до една, както е при обикновените смартфони.

Boeing-Black.jpg

Заради характеристиките за сигурност на телефона, Boeing почти не разкрива детайли за безжичните мрежови оператори и производители, с които работи. На страницата на компанията се казва, че телефонът може да бъде конфигуриран така, че да се свързва с биометрични сензори и сателити.

Boeing разработва секретното устройство от 36 месеца. Образецът на договора за покупка, който е предоставен на FCC, показва че телефонът ще бъде продаван директно от Boeing или агентите на компанията.

Няма информация каква ще бъде цената на устройството, както и кога то ще бъде пуснато, но говорителка на Boeing заяви, че това ще стане “скоро”. Компанията вече е започнала да предлага Boeing Black на потенциални клиенти.