По случай 100-годишнината на компанията, BMW представи най-новата си концепция за кола на бъдещето на специална конференция в Мюнхен. Автомобилът се нарича BMW Vision Next 100 и представя визията на германците за автомобилостроенето в следващите 100 години. И ако гледайки снимките на този елегантен звяр, си мислите, че това наистина е кола от бъдещето, няма да сте сгрешили.

В концепцията, предното стъкло играе ролята на аугментирана реалност и замества всички датчици от днешното табло. Колата също така пренася автономността на ново ниво – можете да оставите тя сама да шофира, или пък вие да поемете контрол като използвате прибиращия се иначе волан. В “Boost Mode” шофирате вие, но колата ви показва най-оптималния път, който да поемете, благодарение на въпросната аугментирана реалност на предното стъкло. Специален датчик на предния капак пък дава сигнал на пешеходците кога е безопасно да пресекат.

Още по-шантавото в тази концепция от BMW е това, че на таблото се виждат множество малки триъгълници (800 ако трябва да бъдем точни), които изменят вида си и “комуникират” с водача благодарение на жестове. Наистина може да се каже, че Vision Next 100 е тотално различна концепция от всичко, което сме виждали до момента. Не бихте ли се радвали след няколко десетки години да притежавате един такъв немски автомобил?

bmw-vision-next-100-concept-1

bmw-vision-next-100-concept-2

bmw-vision-next-100-concept-3

bmw-vision-next-100-concept-4

bmw-vision-next-100-concept-5

bmw-vision-next-100-concept-6

bmw-vision-next-100-concept-7

bmw-vision-next-100-concept-8