BMW продължава празненствата по отбелязване на своята 100-годишнина със серията автомобили Vision Next 100. След космическият Rolls-Royce, който видяхме по-рано през годината, сега е време и за един мотор. В случая това е BMW Vision Motorrad Next 100.

Както можете да видите от снимките по-долу, Motorrad е нещо наистина като че ли дошло от бъдещето. Тялото му е съставено от карбон и разбира се, той е с изцяло нулеви емисии на въглероден диоксид. Освен това обаче, моторът е снабден и с още визионерски технологии. На първо място, BMW са вградили система с камера, която помага на шофьора при движение. Още — системата Visor следи пътя с група от малки лещи, които биват контролирани само с мърдане на очите на водача.

Vision Motorrad Next 100 бе представен на специално събитие в Лос Анджелис, но не очаквайте скоро той да се появи на пазара. Както знаем, серията Next 100 представя концепции, които биха могли да са част от превозните средства в следващите 20 или 30 години. Интересно е обаче защо BMW са решили да представят точно мотор. Всъщност първото моторно превозно средство, което германците са изобретили, е мотор — моделът R32 през далечната 1923 година. И както може би някои от вас ще забележат, новият Motorrad Next 100 е силно вдъхновен от своя предшественик.

bmw-vision-motorrad-next-100-2

bmw-vision-motorrad-next-100-3

bmw-vision-motorrad-next-100-4

bmw-vision-motorrad-next-100-5

bmw-vision-motorrad-next-100-6

bmw-vision-motorrad-next-100-7