Стриймването на видео обикновено е прост процес, който обаче разчита или на камерата на смартфона ви, на вградената такава във вашия лаптоп или на уеб камера с ниско качество на картината. Ако искате, бихте могли да стриймвате и с хубави фотоапарати/камери, но тогава настройката става сложна и досадна (да не говорим, че не винаги се получава както трябва).

Ето защо от Blackmagic представиха най-новата си джаджа — Blackmagic Web Presenter. С това устройство стриймването на видео онлайн с помощта на професионална камера става бързо и лесно.

Blackmagic Web Presenter идва с SDI и HDMI входове за всякакви видове камери, поддържащи резолюция до UHD 3820×2160 пиксела. Качеството бива понижено автоматично до 720p HD, за да бъде по-лесно за стриймване, разбира се. След като свържете джаджата с USB (което няма нужда от драйвъри и работи за всякакви операционни системи, Windows, Mac и дори Linux), тя се появява като стандартна web камера на вашата машина и е съвместима с live стрийминг в YouTube, Facebook, Skype и още други платформи. Ако пък скоростта на интернет връзката ви е слаба, Web Presenter автоматично намалява кадрите до 5fps за да запази същата HD резолюция.

blackmagic-web-presenter-1 Аудио пъддръжката става чрез XLR стерео RCA, за да можете да ползвате каквито пожелаете професионални микрофони.

 

Ако искате да имате още по-голям контрол върху съдържанието, което представяте, можете да се сдобиете с Teranex Mini Smart Panel (на снимката по-горе) — добавка към Blackmagic Web Presenter, с която имате възможност да сменяте източника между няколко различни камери например.

blackmagic-web-presenter-2

Blackmagic Web Presenter ще се продава на цена от 470 долара без допълнителния Smart Panel.

Ето и техническите спецификации:

  • SDI, HDMI, XLR и Stereo RCA входове
  • SDI loop out
  • 720p output през USB
  • До 2160p input
  • Teranex technology за конвертиране
  • USB свързване
  • Работи с Windows, Mac и Linux, без нужда от драйвъри

blackmagic-web-presenter-3