blackberry-z3
Blackberry Z3

BlackBerry представи Blackberry Z3, който беше познат под кодовото име Jakarta, на Световния мобилен конгрес в Барселона. Устройството е резултат от партньорството на BlackBerry и Foxconn, което е за период от 5 години и беше обявено в средата на месец декември 2013 г.

Blackberry Z3 е с 5-инчов дисплей и операционна система Blackberry 10.2.1. От компанията заявиха, че батерията му ще предостави на потребителите дълъг период на работа. Все още не са известни пълните спецификации на новото устройство. Blackberry Z3 ще бъде пуснат на пазара в Индонезия през месец април и ще е на цена от 200 щатски долара.

BlackBerry представи и още едно устройствто на Световния мобилен конгрес. Това е Blackberry Classic, новият флагман на компанията, известен още като Blackberry Q20. Той е с 3.5-инчов дисплей и QWERTY клавиатура и операционна система Blackberry 10. Няма информация за спецификациите на смартфона, както и за това кога ще бъде пуснат на пазара, но се очаква да го видим през втората половина на 2014 г.