Според изпълнителния директор на BlackBerry Джон Чен, компанията предстои да поеме по тотално различен път през 2016 година. Първо, канадците ще представят своя Android смартфон в още няколко държави – Италия, Испания и Холандия. Освен това, още цели 31 други страни ще видят BlackBerry Priv по-късно тази година. Но това не е всичко.

В интервю по време на CES, Чен сподели, че новите стъпки, които поема компанията, са определящи за бъдещето ѝ. Ако всичко с Priv върви по план, през 2016 можем да видим още един Android смартфон; а може би и два. Въпреки, че BlackBerry продължава да работи по операционната система BB10, при евентуален световен успех на Priv, шансът да видим BB10 смартфони ще намалее до нула.

На въпросът доволен ли е от продажбите на BlackBerry Priv, Чен отговаря „До тук добре… настроен съм предпазливо, но оптимистично.“ Компанията (и самият изпълнителен директор) отказват да обявят точни цифри относно продажбите на смартфона им, но по последни данни, BlackBerry Priv е продал 700 000 бройки за третото тримесечие на 2015 година. Според Android Authority това може да е преувеличено, при все че към момента той се продава само в САЩ, Канада и Великобритания.