BlackBerry Mercury е поредният опит на компанията да остане на пазара за смартфони с устройство, използващо операционната система Android. Въпреки че предните опити не бяха особено успешни, този път всички са ентусиазирани и е напълно възможно BlackBerry/TCL Communications да впечатлят потребителите.

Докато чакаме обаче Mercury да се появи на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона в края на февруари, джаджата направи една неочаквана и доста забавна поява. Смартфонът получи роля в сериала на ABC „Last Man Standing“ с Тим Алън. Там устройството бе показано в ръцете на Алън, като личният смартфон на неговия герой. От кратките кадри можем да видим подробно дизайна както на предния панел, така и отзад с основния камера сензор.

blackberry-mercury-last-man-standing-2

Как точно Тим Алън и продуцентите на сериала са се сдобили с бройка от устройство, което все още не се продава, е абсолютна мистерия. Знаем обаче, че актьорът е върл поддръжник на BlackBerry и той явно се опитва да фокусира вниманието на зрителите точно върху предстоящата джаджа на компанията.

За тези, които все още се чудят какво всъщност е BlackBerry Mercury — името е само кодово и надали смартфонът ще се казва точно така. Ако пък ви интересуват спецификациите, благодарение на Twitter потребителя и разпространител на достоверна вътрешна информация Роланд Куанд можем да ви разкажем и за това. Очаква се Mercury да дойде с процесор Qualcomm Snapdragon 625. Единственото друго, което знаем, е свързано с камерите — основната ще е със сензор Sony IMX378 (същият като при Google Pixel).

Предната такава пък ще е или със Samsung S5K4H8, или Omnivision OV8856. И двата сензора имат резолюция 8 мегапиксела, големина на пикселите 1,12 микрона и възможност за заснемане на Full HD видеа при 30 кадъра в секунда.

Е, какво ще кажете? Интересно ли ви е да видите какво ще ни представят този път от BlackBerry? Единственото разочароващо за феновете в случая би било ако компанията насочи продажбите на смартфона повече към бизнес потребители, отколкото към частни (което се твърди от слухове).