BlackBerry Bold 9900

BlackBerry Bold 9900

По време на последното фискално тримесечие, BlackBerry е продала 3.4 милиона устройства. Данните сочат, че 2.3 милиона от тях са задвижвани от по-старата BlackBerry 7 операционна система.

Новият главен изпълнителен директор на канадската компания, Джон Чен обяви решението й да започне отново производството на модела Bold 9900, който излезе през далечната 2011 година. Устройството съчетава малък сензорен дисплей и физическа QWERTY  клавиатура с тракпад, за която потребителите не рядко са казвали, че е най-добрата при смартфоните. То имаше и своя брат близнак в лицето на CDMA модела BlackBerry Bold 9930.

Чен изрази надеждата си, клиентите, които толкова много харесват BlackBerry Bold 9900, в края на краищата да одобрят и следващия модел на компанията – Q20, който ще бъде представен по-късно тази година. Новото устройство ще се захранва от BlackBerry 10, ще има 3.5-инчов дисплей и голяма QWERTY клавиатура с тракпад и функционални клавиши. Този модел е надеждата на компанията да се пребори с конкуренцията в лицето на Apple и Android устройствата.

Хубаво е да видим как компанията се вслушва в желанията на своите потребители, както и усилията, които полага, за да се стабилизира. Дали тези усилия ще се увенчаят с успех ще покаже само бъдещето. Вие ползвали ли сте BlackBerry Bold 9900?