blackberry

Акциите на BlackBerry Ltd. се търгуват на най-ниските стойности тази годинa, а скоро ще видим и финансовите резултати на компанията за четвъртото тримесечие, което се очаква да бъде с най-лошите продажби от 2006 г. насам.

Виж още: Google нае най-влиятелната жена на Wall Street за главен финансов директор

Анализаторите смятат, че BlackBerry че отчете приходи от само 790 милиона щатски долара за периода до 28 февруари, което е почти 20% по-ниско в сравнение със същото време за изминалата фискална година, показват данни на Bloomberg. Вчера акциите на BlackBerry паднаха с 2.6% до 11.61 долара в Торонто. Една от причините за слабите продажби е забавенето пускане на Classic, който започна да се предлага в Европа и САЩ по средата на тримесечието.

Слабото представяне на хардуерния сегмент рефлектира върху други области, където канадската компания се позиционира за изкарване на пари, като софтуера. Главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен ще се фокусира доста върху софтуера и други услуги като BlackBerry Messenger.

Това не е краят за BlackBerry, но я поставя в много по-слаба позиция в сравнение с останалите прозводители на мобилни устройства. Може би плановете за представяне на нови модели тази година ще помогне за стабилизиране на положението.