blackberry-venice-tinhte
Снимка: Engadget

BlackBerry потвърди слуховете за новия си Android телефон. Неговото име е Priv (от Privacy и Privilege), като той ще „съчетава най-доброто от сигурността производителността на BlackBerry и обширната мобилна екосистема, която е налична за Android платформата“, заяви Джон Чен, главният изпълнителен директор на компанията.

Priv ще бъде наличен до края на 2015 г. на повечето големи пазараи, както и онлайн. През следващите седмици BlackBerry ще разкрие повече подробности за спецификациите на устройството, както и каква ще е цената му.

До момента, споед непотвърдена информация, Priv ще има извит дисплей, подобен на Galaxy S6 Edge, плъзгаща се QWERTY клавиатура и 18-мегапикселова камера. Въпреки че канадският производител ще представи Android смартфон, Джон Чен заяви, че „остава отдаден на BlackBerry 10 OS“, за която нова версия (10.3.3) ще бъде пусната през март 2016 г.

Чен показа Priv в кратко видео, в което той не е много сигурен как точно да използва новия Android смартфон. В него той казва, че устройството работи с Google, като също така има известни затръднение с пускането на Chrome.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS