BlackBerry10HeinsBBM

BlackBerry най-вероятно работят по система за мобилни плащания, която да се интегрира с тяхната BBM услуга. Ако проектът стане реалност, потребителите на приложението ще могат да изпращат и получават реални пари.

Президентът на Blackberry Enterprise, Джон Симс, сподели, че компанията в момента преговаря с потенциални партньори.  В разцвета на канадската компания, BBM беше една от най-популярните услуги за кратки съобщения. Приложението все още има лоялна потребителска база, особено в развиващите се страни, където Blackberry все още има значителен пазарен дял. Новата услуга е насочена тъкмо към тези страни, тъй като там има липса на финансови услуги от този тип. Според Симс, услугата в момента се тества в Индонезия в партньорство с банка Permata. Именно там ще бъде и премиерата на новия смартфон на компанията – BlackBerry Z3.

Джон Симс добави, че BBM има 85 милиона активни потребители месечно и отбелязва ръст с 40% при новите потребители, откакто са добавили поддръжка на Android Gingerbread за своето приложение. Gingerbread все още е разпространена на много от устройствата  в развиващи се страни. Освен Blackberry 10, Android и iOS, от компания обещават, че ще до края на лятото ще добавят поддръжка за BBM и за Windows Phone и Nokia X.