BlackBerry иска да продава по 5 милиона смартфона на година, заяви главният изпълнителен директор на компанията Джон Чен пред The Verge в интервю по време на конференцията Code Mobile. Не се ли реализират тези планове, Чен намекна, че BlackBerry може да се оттегли от бизнеса.

Компанията очаква голяма част от тези продажби да бъдат реализирани от предстоящия Android телефон Priv, който ще е на пазара до края на тази година. Той ще „съчетава най-доброто от сигурността и производителността на BlackBerry и обширната мобилна екосистема, която е налична за Android платформата“.

Чен също така заяви, че в момента сигурността на BlackBerry е на едно ниво със Samsung Knox, но устройствата на канадския производител ще имат по-добра технология за батерияра, по-добра технология за антената, физическата клавиатура и други хай-енд спецификации, които ще ги направят по-убедител избор в сравнение със Samsung и моделите на други компании.

Чен е отказал да коментира дали отново ще видим устройство с BB10, но той отбеляза, че на пазара тези продукти се използват основно за висока сигурност – от правителства и болници. BlackBerry ще продължи да поддържа тези клиенти със софтуерни ъпдейти, но след като те не ъпгрейдват често техните устройства, стимулът за пускането на нов хардуер е малък.