Bleep

BitTorrent винаги са предизвиквали бурни аплодисменти със своите нови изявления. Компанията обяви, че най-новото ѝ предложение Bleep вече е в отворен стадий и потребителите могат да започнат да ползват услугата без предварителна покана.

Bleep е приложението за комуникация, което използва специални технологии за сигурност, за да предостави на своите потребители защитени комуникации. Сигурната връзка е приоритет за Bleep, а от BitTorrent са подсигурили своето ново предложение с най-новите технологии за предпазване на разговорите и съобщенията от подслушване. Потребителите могат да се регистрират в Bleep чрез своя e-mail адрес или телефон, но услугата е достъпно и в incognito режим – без споделяне на каквато и да е лична информация. В момента са възможни писане на съобщения и гласови обаждания само към абонати, които са на линия. Има и възможност за импортиране на контакти от адресната книга на Google, както и за покана към приятели чрез e-mail, SMS, QR код или публичен ключ.

Всяко съобщение или разговор в Bleep е криптирано двустранно и се пази за архив само на локалното устройство. Потребителите лесно могат да изтриват своите криптирани съобщения, унищожавайки всякакви следи от контакт.

bleep-screens-3

Тъй като Bleep е все още в алфа стадий има някои проблеми, за които трябва да знаете. Прочетете бележките към потребителите.
Bleep се предлага в приложения за трите най-разпространени платформи: Windows, Android и Mac OS X.