bbm-gingerbread1

Популярната услуга BlackBerry Messenger вече в достъпна и за потребителите, които притежават устройства с операционна система Android 2.3 Gingerbread. Миналият месец компанията обяви, че ще пусне ъпдейт за BBM и сега приложението може да бъде изтеглено от Google Play Store.

„Радваме се да споделим, че е готово и ще бъде налично, започвайки от днес. Това означава, че Android Gingerbread потребителите могат да започнат да се наслаждават на BBM, да чатят и споделят със своите приятели и хората, с които работят. А за вече съществуващите потребители на BBM, този ъпдейт означава, че ще може да намерите дори повече хора, с които искате да говорите по BBM.“, се казва от компанията. 

Можете да намерите своите приятели, използвайки функцията на BBM, която ви позволява да видите кой се е присъединил. Тя се намира в долния ляв ъгъл на приложението.

Пускането на тази актуализация е добър ход от страна на BlackBerry, като се има предвид, че 21% от Android устройствата на пазара са със старата версия на операционната система Android 2.3 Gingerbread. Това означава, че голям брой нови потребители ще започнат да използват BBM.