Ask-A-Doctor

Baidu е на път да се впусне в надпреварата за развитие на полезен изкуствен интелект. Китайският гигант е известен най-вече със своята търсеща машина, която е особено популярна в Азия, но компанията също така разработва и доста свързани проекти, подобно на Google.

Последната разработката на Baidu е AskDoctor, служеща за помощ на интернет потребителите с определянето на заболяване и симптоми. Приложението се използва за диагностика, а работата с него е напълно интуитивна. AskDoctor е снабдено с технология, която различава и подрежда няколко симптома едновременно, благодарение на което е възможно да се определи заболяването. При успешно идентифициране AskDoctor насочва към най-близкия специалист.

Голяма част от интернет потребителите в Китай избират мрежата за съвети, когато става дума за някакво неразположение. Създателите на AskDoctor смятат, че техният продукт не само ще им помогне, но ще даде възможност за подпомагане на медицинския персонал.

За момента приложението може да определи 520 различни заболявания, които се равняват на около 90% от най-честите здравословни проблеми в Китай. Екипът на Baidu също така разработва и изкуствена невронна мрежа, която да може да обработва гласови данни на китайски мандарин. Развитието на тази технология ще позволи работа със сложния тонален език и ще бъде от голяма полза и при други проекти.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS