Моделът TT не може да се нарече най-известната и продавана кола на Audi. Има си своя чар, но не е нищо особено. Или поне не беше, досега. Миналата седмица Audi за първи път показа концепцията си за TT Clubsport Turbo Technology Concept Car. Да, така се казва моделът и в името има няколко ключови думи – Turbo Technology. Това е нова технология за електрически турбо компресор, работещ заедно с регенеративни спирачки, които от своя страна зареждат батерията, намираща се в багажника.

Все още няма пълна информация за модела. Може би ще разберем повече, след като той се появи на живо на Wörthersee Tour тази седмица, конгреса на Audi и Volkswagen, провеждащ се всяка година в Австрия. Дали колата е изцяло електрическа? Няма да се учудя. Едно нещо знаем обаче – автомобилът наистина е звяр. Със своите 600 конски сили със сигурност ще се справя доста добре на пътя. Това е нещо много повече от предишните модели TT от Audi, които сме виждали през годините. Компанията се е постарала да няма начин някой да го сбърка. Новият модел е с много изчистен, но в същото време и агресивен дизайн, нова предна решетка и изящна задница.

Кога концепцията ще бъде на пазара, никой не може да ви каже. От Audi обаяиха, че показаното е много близо до финалния модел, който ще излезе на пазара, както и че компанията е почти готова с него.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS