На изложението Computex в Тайван ASUS представи Transformer Book Flip – стилен, иновативен и достъпен Windows 8.1 лаптоп с впечатляваща конструкция на шарнира, който позволява екранът да бъде поставян в произволен ъгъл между 0 и 360 градуса. Flip е невероятно гъвкав и може да се използва както като напълно функционален лаптоп, така и като преносим таблет.

ASUS Transformer Book Flip работи с процесорите Intel® Core™ до i7 и видеокарти до NVIDIA® GeForce® GT840M. Тези компоненти позволяват безпроблемна работа с няколко приложения едновременно и висока производителност, без значение дали лаптопът се използва за работа или забавление с най-новите компютърни игри. Flip се предлага в три размера на екрана – 13,3 инча, 14 инча и 15,6 инча.

 

Flip за удобство в движение

ASUS Transformer Book Flip разполага с ярък сензорен дисплей с резолюция до Full HD1920x1080p. Екранът е с умело проектиран шарнир, което позволява на потребителите да го завъртат свободно до 360 градуса от напълно затворено положение. Четири предавки в пантата осигуряват плавно и безпроблемно движение, гарантирайки, че екранът застава точно в позицията, в която потребителят иска, без настройката му да изисква каквито и да е усилия.

Когато Flip се използва като лаптоп, е изключително лесно екранът да бъде поставен в най-удобната позиция според конкретната дейност – гледане на филми, завъртане на екрана към друг потребител или пък отделяне на дисплея и употребата му като самостоятелен таблет. Клавиатурата и тъчпадът на Flip се изключват автоматично, когато моделът се използва в режим, различен от „лаптоп“, което елиминира риска от подаването на нежелани команди.

Сензорният дисплей на Flip е точен и интуитивен благодарение на високоточните чувствителни на реакция сектори с диаметър 6 мм, които са над 2 пъти по-чувствителни от стандартните 9-милиметрови сектори. Ексклузивната технология ASUS Splendid спомага за възпроизвеждането на отлични цветове и картина, без значение от вида съдържание, което се гледа.

Стилен, мощен и с невероятен звук

Flip съчетава невероятни интелигентни технологии на ASUS, като същевременно предлага и стилен дизайн с елегантно покритие, което при допир създава усещането за лукс. Компактният алуминиев корпус осигурява здравина и издръжливост и придава елегантно излъчване на модела. Клавиатурата е изключително ергономична и удобна за писане, а големият тъчпад поддържа Smart Gestures за прецизен и интуитивен контрол чрез докосване.

Невероятният дизайн на Flip се допълва от първокласна производителност. Той работи с мощни и същевременно енергийно ефективни процесори Intel® Core™ до i7 за безпроблемна работа с няколко приложения едновременно и висока продуктивност, а самостоятелните видеокарти до класа на NVIDIA GeForce GT840M с 2GB видеопамет позволяват на Flip да възпроизвежда кристална картина при гледане на видео и забавление с игри.

Технологията Instant On осигурява на ASUS Transformer Book Flip незабавна готовност за работа. Благодарение на нея той може да бъде стартиран от режим „sleep“ само за 2 секунди. Същевременно, потребителите могат да бъдат спокойни, че няма да загубят каквито и да е данни, когато Transformer Book Flip е в „sleep mode“(до 14 дни) – ако зарядът на литиево-полимерната батерия падне под 5%, компютърът прави автоматичен бекъп на всички файлове и данни.

Ексклузивната аудио технология ASUS SonicMaster помага на Flip да възпроизвежда най-добрия звук в своя клас. Говорителите и резонансните камери на модела са по-големи в сравнение със стандартните лаптопи, а качеството на звука е забележително. Потребителите ще усетят по-дълбоките и плътни баси, широк диапазон на звука и ясни вокали. Тези характеристики превръщат Flip в перфектен мултимедия център, като всяка песен, филм или игра звучат по-добре благодарение на прецизно балансирания и динамичен звук.

 

Съхранение и споделяне на информация

ВсекиASUS Transformer Book Flip се предлага с ASUS WebStorage, което осигурява на потребителите безплатен достъп до най-завършената платформа за онлайн съдържание. Файловете и документите са достъпни от всяка точка на света посредством широк набор от устройства. Облачните услуги на ASUS са създадени с идеята за удобство, което предлага на потребителите лесно съхранение, споделяне и синхронизиране на всякаква информация – от бизнес презентации до фото албуми и любимото мултимедийно съдържание.

Transformer Book Flip ще започне да се предлага в световен мащаб от края юни 2014 г.