ZenBook Pro UX501

ASUS обяви ZenBook Pro UX501, високо производително допълнение към награждаваната фамилия лаптопи ZenBook.

ZenBook Pro UX501 е предназначен за потребителите, които търсят върховна производителност и стил. Моделът е снабден с високо производителни компоненти, включително мощен четириядрен процесор Intel® Core™ i7, геймърска видеокарта NVIDIA® GeForce® GTX™ 960M и най-бързия в света 512GB PCI Express® (PCIe®) x4 SSD.

ZenBook Pro UX501 е компактен и мощен с тънък и стилен дизайн, който радва окото. Той разполага с 15,6-инчов VisualMaster IPS дисплей, който осигурява зашеметяващо детайлна картина в 4K/UHD резолюция и невероятна гъстота на пикселите от 282ppi.

Въпреки смайващата си производителност, ZenBook Pro UX501 предлага на потребителите превъзходен живот на батерията от над 6 часа, благодарение на своята 96Wh литиево-полимерна батерия.

Перфектна комбинация от мощ и стил

ZenBook Pro UX501 съчетава безкомпромисна производителност с класическия и неподвластен на времето дизайн, който комбинира стил и елегантност – запазената марка на фамилията лаптопи ZenBook. Моделът има тънък и компактен корпус с дебелина само 20,6 мм за по-голяма преносимост. Той е в цвят на алуминий със знаковия за Zenbook завършек с концентрични кръгове върху капака. Лаптопът има декорация от металически елементи и прецизно изрязани ръбове, а пространството, около клавиатурата, е лазерно гравирано с вълнообразна шарка.

Максимална производителност за взискателните потребители

ZenBook Pro UX501 използва ултрамощния четириядрен процесор Intel Core i7-4720HQ, който осигурява изключителна производителност без значение от извършваната дейност. Благодарение на използваните 16GB RAM, работата с няколко приложения едновременно е бърза и лесна, като остава неизползван ресурс дори и при работа с най-тежките програми.

ZenBook Pro UX501 е снабден с изумителната геймърска видеокарта NVIDIA GeForce GTX 960M. Тя разполага с 4GB GDDR5 видеопамет и позволява на потребителите да се наслаждават на съдържание в 4K/UHD резолюция, рендиране на 3D и поглъщащо забавление с игри на най-високите графични настройки.

Ултрабързият диск е от жизненоважно значение за бързото стартиране на операционната система и работата с файлове. Поради тази причина UX501 се предлага с най-бързия SSD в света. Със своя PCIe x4 интерфейс и капацитет до 512GB, скоростта на четене и записване на данни достига до 1400MB/s или два пъти по-бързо спрямо конкурентните PCIe x2 модели и 16 пъти по-бързо спрямо стандартните SATA 6Gbit/s твърди дискове. Тъй като SSD няма подвижни части, лаптопът, освен бърз е също така надежден и не издава нежелани шумове.

ZenBook Pro UX501 се предлага със следващото поколение двубандов 802.11ac Wi-Fi модул, осигуряващ скорост на трансфер на данни до 867Mbit/s – три пъти по-бързо от предходното поколение 802.11n. Wi-Fi модулът предлага и два пъти по-голям обхват на сигнала спрямо 802.11n и работи перфектно с всички съществуващи безжични устройства.

Зашеметяващ ASUS VisualMaster 4K/UHD дисплей

Дисплеите ASUS VisualMaster задават стандарта при лаптопите. Те съчетават някои от най-новите технологии, за да осигурят на потребителите безпрецедентно качество и детайлност на картината. ZenBook Pro UX501 разполага с 15,6-инчов VisualMaster мултитъч дисплей, който поддържа 4K/UHD 3860×2160р резолюция – четири пъти по-висока от стандарта Full HD. Екранът на лаптопа има невероятната гъстота на пикселите – 282ppi  на инч, за детайлна и близка до оригинала картина. IPS панелът осигурява зрителен ъглъл на 178° и елиминира промяната в цветовете и контраста от всяка гледна точка.

За по-точно възпроизвеждане на цветовете, дисплеят VisualMaster на UX501 има ултраширока цветова гама – 72% NTSC, 74% Adobe RGB и 100% sRGB. Точността на възпроизвежданите цветове се увеличава и от фабричното калибриране на цветовата температура от ASUS. Освен това, технологията ASUS Splendid оптимизира настройките на дисплея за всяка среда. Тя разполага с три предварително създадени профила – Vivid за снимки и видео, Eye Care за намаляване на нивата на синята светлина и умората на очите, и Normal за всекидневна работа. Технологията позволява и правенето на ръчни настройки за пълен контрол от страна на потребителите.

Смайващ живот на батерията, първокласна свързаност и невероятен звук

Производителността често идва за сметка на капацитета на батерията, но литиево-полимерната батерия с голям капацитет – 96Wh,  на ZenBook Pro UX501, в съчетание с иновативна система за охлаждане, предоставя на потребителите възможност да използват устройството без адаптер,  в продължение на повече от 6 часа.

ZenBook Pro UX501 е снабден с първокласни опции за свързаност, включително 3 USB 3.0 порта и опционален Thunderbolt™ конектор за супербърз трансфер на данни. Новият лаптоп също използва технологията ASUS USB Charger+, чрез която потребителите могат да зареждат устройства до 3 пъти по-бързо посредством USB кабел – дори когато ZenBook Pro UX501 е изключен.

Един невероятен лаптоп се нуждае от невероятна аудио система и ZenBook Pro UX501 предлага технологията ASUS SonicMaster Premium с ICEpower®за богат и кристалночист звук. Лесният за употреба софтуер AudioWizard позволява на потребителите да изберат един от пет предварително зададени аудио профили (Music, Movies, Speech, Gaming и Recording), за да си осигурят най-добрия звук за филми или музика. Потребителите също могат да въвеждат ръчно аудио настройките.