iPhone 5

iPhone 5

Ако сте от притежателите на iPhone 5, които имат проблем с бутона за включване, може би имате право на безплатна смяна. Компанията обяви, че малък процент от смартфоните, произведени преди март 2013 година имат дефект в механизма на бутона. В следствие на това бутонът работи с прекъсвания.

Apple е установила серийните номера на апаратите, които страдат от проблема и ще подсигури замяната им. Процедурата е следната: проверявате на сайта на компанията дали вашия сериен номер е от тези, които подлежат на безплатен ремонт и ако е, можете да го оставите в магазин на компанията или да го изпратите за ремонт.

Apple е подсигурила и оборотни 16GB iPhone 5, които да бъдат предоставяни на потребителите за времето, през което техните ще бъдат в сервиза. Цялата процедура е безплатна и вече е достъпна за САЩ и Канада, а от 2 май ще постепенно обхване и други страни. Разбира се има някои ограничения – не трябва бутонът да е бил механично повреден и това ще бъде преценено на място в сервиза.

Подобна реакция на Apple не е новост, можем да споменем истерията наречена Антенагейт след пускането на iPhone 4 на пазара през 2010 година, когато тя подари на потребителите безплатни калъфчета, които облекчаваха проблема с губене на обхват. През 2011 година подменени бяха адаптери на MacBook, които се отваряха, а през октомври миналата година – дефектни флаш памети на някои от моделите.