Untitled-1

Тази вечер Apple проведе официално събитие, на което видяхме новия 12-инчов Macbook, видяхме ResearchKit, но също така научихме и повече подробности за Apple Watch. Вече знаем, че умният часовник ще се предлага на цени, достъпни за джоба на различните потребители, като най-скъпият е 10 000 долара. Разбрахме и цените на различните каишките, а сега трябва да ви представим и малко повече подробности за зарядното устройство и колко ще ви излезе, ако се наложи да су купите едни.

Виж още: Zeaplus Watch е копир на Apple Watch

Тема, която беше доста спекулирана е животът на батерията. Колко време работа ще ви осигури Apple Watch. Американците казаха, че с едно зареждане ще имате на разположение около 18 часа. Това означава, че часовникът ще трябва да се зарежда всяка вечер, за да може да го използвате пълноценно на другия ден. Зареждането ще става чрез специалния кабел MagSafe, който ще бъде удобен за пренасяне, ако имате нужда от презареждане през деня. Той е уникален сред продуктите на Apple – представлява кръгъл диск, който чрез магнит се захваща за задната страна на часовника. Може да използвате USB порт или стандартен контакт.

MKLG2

Apple най-вероятно ще предложи 1-метрова версия с всеки продаден Watch. При нужда, ще може да си закупите този кабел срещи 29 долара и 39 долара за този с дължина от 2 метра.

Вижте всичко за Apple Watch в 3 минути: