Вчера Apple публикуваха финансовите си резултати за третото тримесечие на 2017 година и изненадващо излиза, че приходите на компанията отново са започнали да растат. Напомняме, че по това време миналата година Купертино започна да отчита спадове в продажбите и цялостните приходи, което продължи почти година.

Цифрите за Q3 са следните: 45,4 милиарда долара приходи и 8,7 милиарда долара печалба. Това отговаря на общо 6% ръст в приходите година-за-година и 12% по-голяма печалба спрямо същия период през 2016 година.

Според информацията, силен принос за повишаването на приходите имат новите модели по-евтини iPad устройства, които бяха представени по-рано. Като цяло продажбите на таблети са се увеличили с 15% спрямо миналата година.

Най-голям е приносът обаче на Services и Other Products — и двете категории са се увеличили с по над 20%. Под Services, разбира се, разбираме iCloud, Apple Music и App Store продажби. Към Other Products от друга страна спадат продажбите на Apple Watch, AirPods, Beats слушалки и т.н.

Купертино споменават, че очакват между 49 и 52 милиарда долара приходи през следващото тримесечие, което може да е индикация, че все пак iPhone 8 няма да се забави.