apple-music

Музикалната услуга Apple Music предлага много неща на едно място. Това, което лиспва, е опция за избор на качеството на стриймваните песни. Еди Кю обяви в Twitter, че това зависи от мрежата, през която слушате – дали е през мобилен интернет, или Wi-Fi. Така потребителите трябва да получат максималния битрейт от 256kbps (AAC), когато използват добра Wi-Fi мрежа, но при мобилен интернет качеството може да е по-лошо и в момента няма как ръчно да промените това.

Добрата новина е, че тази възможност ще бъде въведа в следващата версия на операционната система – iOS 9, съобщават от Apple Insider. В третата бета за разработчиците, пусната по-рано днес, се вижда, че американската компанията е добавила превключване към менюто за настройки на музика (Music Settings), където може да избере да „High quality“ през 3G независимо от силата на сигнала.

Apple предупреждава потребителите, че при избора на тази опция ще се използва повече мобилен интернет и песните може да се зареждат по-дълго време. Няма информация за буфериране и паузи, което означава, че Apple Music вероятно ще кешира достатъчно парчета, за да няма прекъсвания, докато те вървят.

Публичната бета на iOS 9 ще бъде пусната този месец, така че част от потребителите ще могат да тестват новата възможност още по време на безплатния тестови период на Apple Music. Имайте предвид, че не е изключено тази настройка да не присъства в крайната версия на iOS 9 тази есен, ако има прекалено много оплаквания от нея.

 

13520-8355-150708-Music-Streaming-l

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS