Apple-music

Дългоочакваната музикална стрийминг услуга на Apple най-вероятно ще се нарича Apple Music и ще бъде обявена на WWDC, стартираща на 8 юни, пише 9to5Mac. Тя ще бъде базирана на Beats Music и американският технологичен гигант планира да я пусне в края на следващия месец. В iOS тя ще е изградена като обновена версия на приложението Music, като ще има версии за Mac и Android.

apple music

Смята се, че Apple Music ще има и социален аспект, но само изпълнителните ще могат да имат профили. По този начин те ще имат възможността да споделят съдържание от други музиканти, да постват части от песни и т.н., а обикновените потребители могат да харесат или коментират публикуваното през своите iTunes акаунти. Тази функционалност ще може да бъде изключена, ако използващите музикалното приложение не искат да виждат дейността на изпълнителите.

При старта на Apple Music ще има пробен безплатен период за тестване на услугата, което предполага, че няма да има безплатен абонамент, както е при Spotify. Напомняме, че наскоро се появи информация за разследване за натиск от  Apple, искаща от музикалните лейбъли да премахнат фримиум модела.

img_0981img_0982

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS