The Wall Street Journal по-рано спекулираха, че Apple Music ще започне да предлага шоута и видео програми на своите абонати. Сега съоснователят на Beats Electronics и текущ Apple директор Джими Йовайн изказа мнение, което показва, че това все пак може наистина да се случи.

„Ние се борим с нещо безплатно. Така че една проста програма, където казваш ‘ето ви всички песни, тук е цялата музика, сега ни дайте 10 долара и всичко е точно’ няма да свърши работа“, споделя Йовайн пред филмови критици, докладват от The Hollywood Reporter (напомняме, че той също е музикален и кино продуцент). Йовайн също така потвърждава, че въпросните шоу програми няма да са задължително свързани с музика:

„Това, което се опитваме да направим в Apple Music, е цялостно културно и поп-културно изживяване, което се случва да включва както аудио, така и видео. Ако South Park влязат в офиса ми, няма да им кажа ‘вие не сте музиканти’, нали така? Ще правим всичко това, което се счита за поп-култура.“

Според The Hollywood Reporter, един от бъдещите сериали в Apple Music е „Vital Signs“ — половинчасова драма в шест епизода, в която участва Dr. Dre. Спекулира се, че продукцията е поръчана и финансирана от Apple. Освен това, Купертино наскоро придобиха правата за изключително успешното „Carpool Karaoke“ на The Late Late Show with James Corden. Друг формат, който очакваме по Apple Music, е риалитито „Planet of the Apps“.