Apple представиха Live Photos през 2015 година с премиерата на iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Това са снимки, които при снимане автоматично се комбинират с няколко секунди видео, за да запечатат целия момент от преживяването ви като жив спомен. До сега тяхното преглеждане (поне по официален начин) бе ограничено само до мобилните устройства на Apple. Това обаче ще се промени.

Вчера Apple представиха официален пакет за разработчици, наречен LivePhotosKit JavaScript API, с който разработчици ще могат да интегрират споделяне и разглеждане на Live Photos в своите уеб сайтове.

Приложно-програмният интерфейс е първата официална функционалност за Live Photos, която Купертино пускат за разработчици. Ще отнеме време докато любимите ви сайтове вече започнат да поддържат Live Photos, но пък е ясно, че това рано или късно ще стане.

До сега единствено Facebook и Instagram поддържаха споделяне на Live Photos чрез конвертирането им в Boomerang анимации. Google пуснаха iOS приложение за конвертиране на Live Photos в GIF изображения, докато Google Photos апликацията за iOS пък поддържа Live Photos официално. Не на последно място, миналата година Tumblr разработи собствено решение за споделяне на анимираните Apple снимки в своята платформа.