Apple-iWatch-concept-Maps-Martin-Hajek

Предстоящият умен часовник на Apple е едно от най-спекулираните устройства през последната година. Макар и да няма почти никаква официална информация от Apple, устройството вдъхнови редица дизайнери и ентусиасти да покажат своята визия за iWatch, а технологични експерти дадоха своите прогнози за функциите на новата джаджа на Apple. Тук може да прочетете всички по-интересно, което знаем до момента.

Днес  The Wall Street Journal разкрива нова информация, свързана с Apple iWatch. В нея се твърди, че устройството ще има над 10 сензора, част от които ще следят постоянно физическото здраве на потребителя. Според източника Apple ще се опита да отговори на най-сериозната критика към текущите умни часовници, а именно, че те не предлагат по-различна функционалност от смартфона, а са просто втори екран.

Медийната агенция Reuters съобщи вчера, че Apple iWatch най-вероятно ще има 2.5-инчов екран, но и още няколко модела с различен размер на екрана. Устройство ще има и сензор за сърдечен ритъм и ще поддържа безжично зареждане. Според агенцията устройството ще влезе в производство още следващия месец, за да стигне до магазините в началото на октомври. Reuters твърди, че Apple планира да достави над 50 милиона бройки от устройството, като между 10 и 15 милиона ще излязат от заводите до края на 2014.

Азиатското издание Nikkei.com пък посочва, че Apple ще си партнира с Nike в производството и софтуера на iWatch. Спортната компания наскоро прекрати работата по своя фитнес аксесоар Fuelband – с идеята да се концентрира върху софтуера (засега съвместим само с устройствата на Apple). Според същото издание iWatch ще има извит OLED дисплей и ще използва пълните възможности на новите здравни и фитнес приложения, които компанията представи в iOS 8.