трика

Въпреки, че всички тръпнем в очакване на iOS 8 и всички интересни неща, които ще ни предложи обновената операционна система, както и на толкова упорито пазения в тайна iPhone 6, нека ви предложа списък с някои от най-полезните и популярни „скрити“ функции, или за по-кратко трика, в добрата стара iOS 7. Ще останете изненадани колко интересни магически неща може вашият телефон, за които най-вероятно не сте подозирали.

 

Заредете батерията си по-бързо като включите Airplanemode.

Превключването към самолетен режим изключва безжичния и клетъчния достъп, което всъщност източва и батерията. При ползването на този режим може да заредите телефона си два пъти по-бързо от обикновено.

 

 

Накарайте Siri да прочете имейла ви на глас.

Просто изречете  вълшебните думи „Readmyemail” и Siri ще прочете всичките ви имейли на глас. Може да попитате само за последния си имейл или имейл от определен контакт.

 

Разберете кои самолети летят в този момент над главата ви.

Всичко, което трябва да направите, е да попитате Siri “What flights are above me?” или простичкото “Planes overhead“ и после БУМ! – Siri извежда списък с всички полети, които летят над вас в този момент. Нямам идея защо някой би се интересувал от този тип информация, но така или иначе е добре да знаем, че го има като опция.

Пак заповядайте.

 

Разклатете, за да изтриете.

Сбъркали сте, докато пишете имейл или редактирате снимка? Никакви грижи – само трябва да разклатите леко своя телефон, точно като мартини в шейкър. На екрана ще се появи опция за отмяна на действието. И това е, наздраве!

 

 

Направете няколко снимки наведнъж.

Ако задържите бутона за заснемане, то телефонът ви ще направи серия от бързи последователни снимки. Това е особено удобно когато снимате движещ се обект, защото след това може да прегледате снимките и да изберете тези, които ви харесват най-много.

 

Вижте точното време на изпратените и получените съобщения.

Издърпайте текстовото балонче наляво и ще видите кога сте получили съобщението и кога сте отговорили на него вие. Ако не друго, то поне ще имате възможността да се убедите за пореден път колко много време губите в чатове.

 

Започнете ново изречение чрез двойно натискане на Space – клавиша.

Не, че това ще ви улесни живота на n-та степен или е нещо жизнено важно, но ще ви спести някоя мили секунда. Чрез двойно натискане на клавиша за интервал ще поставите точка и ще направите място, а новото изречение ще започне с голяма буква. Все пак е нещо, нали?

 

Вижте събитията в календара си детайлно.

При използване на календара, просто завъртете телефона си в хоризонтална позиция и готово – вече имате подробен изглед към месечните си ангажименти.

 

Персонализирайте вибрацията.

Честно казано – това ми е любимото. Тази функция ще ви позволи да промените модела на вибрациите за сигнали и уведомления. Отидете на Settings> Sounds> Ringtone> Vibration> Create New Vibration. По същата процедура може да изберете различни шаблони на вибрация за отделните контакти, като така да разбирате кой ви пише или звъни само чрез напипване.

 

Снимайте с бутоните за увеличаване или намаляване на звука.

Всички знаем, че понякога е трудно да се нацели бутона на екрана – ако сте с ръкавици, да кажем или при заснемане на прословутото „selfie”.  И ето, сега проблемът е решен, никога няма да пропуснете интересен момент, защото не сте успели да натиснете бутона навреме.

Казват, че трябва да се радваме на малките неща в живота. Е, вече имате 10 малки трика, с които може и да не станете iPhone мастър, но ще ви помогнат да опознаете телефона си още по-добре и да го използвате по-пълноценно. Все пак iPhonе-а не е само за кифлеене пред огледала, нали?