За хората, които вчера се разочароваха от липсата на нови модели на MacBook и изобщо липсата на каквито и да било сведения за Mac компютрите, Купертино все пак публикуваха нещо, което би зарадвало притежателите на такива устройства. Вчера след събитието на Apple, компанията сподели в официалния си сайт, че новата компютърна операционна система – macOS Sierra ще бъде пусната на 20 септември.

Новата версия ще е първата с новото име на операционната система, която ще работи по-добре с watchOS и tvOS. Вече официално можем да кажем, че на старата OS X и е време за пенсиониране.

Най-голямата иновация в macOS е, че вече ще има Siri за Mac. Синхронизирането на файлове с iCloud също е подобрено. Както за iPhone, така и за Mac ще има universal clipboard, което улеснява разпространението на файлове към всички ваши Apple устройства. Има и picture-in-picture режим за някои приложения като iTunes и Safari. Купертино са помислили и за притежателите на Apple Watch. С новото свойство Continuity ще можете да отключвате своя Mac през смарт часовника ви.