Apple са уволнили инженер, след като видеото на собствената му дъщеря, съдържащо iPhone X, стана „вайръл“ в YouTube. Брук Амелия Питърсън публикува влог по-рано тази седмица, в който отива на екскурзия до кампуса на Apple, за да посети баща й и да види неиздадения все още iPhone X. Видеото на Питърсън бързо е било качено в сайтове като 9to5Mac и се е разпространило още повече в YouTube.

Сега Питърсън твърди, че баща й е уволнен в резултат на този видеоклип. В раздразнителеното клипче, което можете да видите по-горе, Питърсън обяснява, че баща й е нарушил едно от правилата на компанията, като й е позволил да заснеме неиздавадения телефон в кампуса на Apple. Ябълките веднага поискали от Питърсън да свали видеоклипа от интернет, но очевидно е било твърде късно, тъй като съдържанието е продължавало с все сила да се разпространява.

Самото видео може да е изглеждал съвсем невинно, но е включвало кадри на iPhone X със специални QR кодове само за служители. Notes също е било в кадрите, където изглежда са били написани кодови имена на неиздадени Apple продукти. Снимането в кампуса на Apple е строго забранено, затова заснемането на неиздаден iPhone X определено е ужасно нарушение на правилата.

Виждали сме подобни уволнения и преди. Служител на Microsoft беше уволнен, след като синът му публикува снимки на Xbox 360 преди пускането му. Въпросният инженер на Apple е работил в компанията в продължение на четири години. Работил е по RF и безжичен дизайн. Очаквайте още по случая.